Széchenyi Pályázat 2020 Kontaktiere uns!
Széchenyi Pályázat 2020
Megúszós építkezés – megéri?! Így fizethetsz minimum 3,5-szer többet a családi házad kivitelezéséért
News

Megúszós építkezés – megéri?! Így fizethetsz minimum 3,5-szer többet a családi házad kivitelezéséért

Biztosan te is rengeteg rémtörténetet hallottál már az építkezésekről.

Megbízhatatlan kivitelezők, elfogadhatatlan munkát végző „szakemberek", a munkafolyamatok közepén eltűnő vállalkozók – sajnos sokan átélték már ezeket a helyzeteket, amikor családi házuk építését olyan vállalkozókra bízták, akik olcsónak tűnő ajánlatokkal dobálóztak. Az ilyen „megúszós" építkezések nemcsak idegőrlőek, de a végeredmény sokkal drágább is lehet, mint ahogy az eredetileg tervben volt.

Az egymástól független alvállalkozók megbízása számos rejtett költséget és buktatót rejt magában!

A kisebb kivitelező cégek gyakran kihagyhatatlanul jó árajánlatokkal csábítanak, de ezek jellemzően nem fedik a teljes valóságot. Az építkezés során előfordulhatnak olyan problémák, amelyeket előre nem látsz, és ezek a pluszköltségek hamar összegyűlhetnek. A végén könnyen előfordulhat, hogy az olcsónak tűnő megoldás sokkal drágább lesz. Ráadásul a különböző alvállalkozók munkája között nagy különbségek lehetnek a minőség terén. Ha valami probléma merül fel, nehéz felelősségre vonni őket, mivel az esetek többségében hiányzik a megfelelő garancia. Ez hosszú távon további költségeket jelenthet, hiszen a hibák kijavítása saját zsebből kell, hogy történjen.

Az építkezés során az alvállalkozók közötti kommunikáció és koordináció kulcsfontosságú. Ha különböző cégeket bízol meg egy-egy munkafolyamat elvégzésével, a határidők gyakran elcsúsznak, mivel nincs egy központi személy vagy csapat, aki összefogja a folyamatokat. Az építkezés szervezése rengeteg időt és energiát igényel. Ha nem vagy szakértő, könnyen elveszhetsz a részletekben, és ez nemcsak stresszes, de költséges is lehet. Ráadásul az alvállalkozók külön-külön történő megbízása azt jelenti, hogy minden egyes fázist neked kell felügyelned, ami jelentős terhet róhat rád.

Az alacsony kezdeti árajánlatok jellemzően nem tartalmazzák a rejtett költségeket, mint például a munkák elhúzódása miatti plusz költségeket, az esetleges hibák kijavítását, vagy az egyes munkafázisok közötti átfedésekből adódó többletkiadásokat. Ezek mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy végül akár 3,5-szer többet fizess, mint amire eredetileg számítottál. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében érdemes megfontolni a generálkivitelezővel való együttműködést.


Mit nyújt a generálkivitelező?

Egy generálkivitelező megbízása számos előnnyel jár, ami hosszú távon sokkal kifizetődőbb és stresszmentesebb megoldást kínál az építkezés során. Öt pontban összeszedtük, miért érdemes elgondolkodni azon, hogy egy generálkivitelező csapat kezébe ad otthonod felépítését.

1. Tervezhetőség és átláthatóság

A generálkivitelező átfogó árajánlatot készít, amely tartalmazza az összes munkafolyamatot és anyagköltséget. Ez azt jelenti, hogy az elején pontosan tudni fogod, mire számíthatsz, és nem érnek majd váratlan meglepetések.

2. Megbízhatóság és szakértelem

Egy tapasztalt generálkivitelező csapat olyan alvállalkozókkal dolgozik, akiket már jól ismer és megbízhatónak tart. Ez garantálja a minőségi munkavégzést és a határidők betartását. A saját szervezésű építkezésnél sajnos gyakran előfordulhat, hogy az alvállalkozók nem tartják be az ígéreteiket, ami késedelmekhez és többletköltségekhez vezethet.

3. Egy kézben tartott projektmenedzsment

A generálkivitelező felel az építkezés teljes koordinálásáért. A csapat gondoskodik arról, hogy minden munkafolyamat zökkenőmentesen haladjon, és ne legyenek fennakadások. Ezzel szemben, ha magad próbálod menedzselni a projektet, könnyen elveszhetsz a részletekben, és egy apró hiba is komoly következményekkel járhat. Nem is beszélve arról, hogy az egymástól független vállalkozók, ha felmerül valami probléma, sokszor egymásra mutogatnak, a felelősséget senki sem vállalja.

4. Minőség és garancia

A generálkivitelező garanciát vállal. Ha bármilyen probléma merül fel, ő felel a javításért. Ezzel szemben, ha különböző alvállalkozókat bízol meg, nehéz lesz felelősségre vonni őket, ha valami rosszul sikerül.

5. Idő és energia megtakarítás

Az építkezés szervezése rengeteg időt és energiát igényel. Ha nem vagy szakértő, könnyen elveszhetsz a részletekben, és ez nem csak stresszes, de költséges is lehet. Egy generálkivitelező leveszi ezt a terhet a válladról, így te az igazán fontos dolgokra koncentrálhatsz.


Nem kérdéses, ha építkezel, a generálkivitelező választása hosszú távon sokkal kifizetődőbb lehet. Nemcsak a rejtett költségektől és a megbízhatatlan alvállalkozóktól óv meg, de garantálja a minőségi munkát és a határidők betartását is. Ne hagyd, hogy az olcsónak tűnő ajánlatok becsapjanak – válassz olyan megoldást, amely valóban megéri!

A B-West-Bau tapasztalt, szakértőkből álló csapata készen áll, hogy segítsen neked az építkezés minden szakaszában. Győr-Moson-Sopron vármegye teljes területén vállaljuk lakossági épületek, családi házak vagy nyaralók generálkivitelezését, a tervezéstől egészen kulcsrakész állapotig.

Fordulj hozzánk bizalommal, és építsünk együtt egy szép és tartós otthont!

Vedd fel velünk a kapcsolatot! >>>


Back
Do you have any further questions?

Contact us